Tudnivalók az előjegyzésről

TUDNIVALÓK AZ ELŐJEGYZÉSRŐL

 

A dokumentumok kölcsönzései során egyre gyakrabban használják olvasóink az ingyenes előjegyzés szolgáltatásunkat.

Ezért fontos tudni:

 • Az előjegyzés azt jelenti, hogy ha egy dokumentumot egy olvasó ki szeretne kölcsönözni, de az adott dokumentum már ki van kölcsönözve egy másik olvasónak, akkor jelezheti, hogy az adott dokumentumot ő szeretné kölcsönözni, miután az előző olvasó visszahozta. Ez az előjegyzés szolgáltatás.
     
 • Az előjegyzések időrendben vannak rögzítve, pl. lehet hogy már valaki előjegyzett egy adott dokumentumot, akkor egy újabb előjegyzés erre a dokumentumra már a második helyre kerül.
     
 • Az előjegyzéseket az olvasók honlapunk olvasói felületén keresztül önállóan is megtehetik, vagy kérésükre a könyvtárosok rögzítik. Olvasónként 3 előjegyzést tudunk fogadni.
     
 • Amint egy előjegyzett dokumentumot visszahoztak, akkor az a dokumentum elvihető. Erről a tényről a könyvtár e-mailben, vagy telefonon értesíti az olvasót. Az előjegyzett dokumentumot a visszahozataltól számított 7 napig lehet átvenni.
     
 • A fentiekből következik, hogy az az olvasó, akinél olyan dokumentum van, amit egy másik olvasó előjegyzett, akkor ő nem tudja azt a dokumentumot hosszabbítani és a könyvtárosok sem tudják azt meghosszabbítani.  Ha lejár a kölcsönzési határidő, késedelmi díjat számolunk fel, melynek mértéke dokumentumonként és naponként 10,- Ft.

Comments are closed.